Foto: AFP/Scanpix
Sulavesi salā, Indonēzijā, no gūsta atbrīvota 28 gadus veca sieviete, kuru 15 gadu ilgā ieslodzījumā alā turējis kāda ciema šamanis, ziņo raidsabiedrība BBC.

83 gadus vecais vīrietis sievieti nolaupīja, kad viņai bija tikai 13 gadu, liekot meitenei noticēt, ka viņu apsēdis ļauns gars. Šamanis meiteni nakts melnumā aizvedis uz savu māju, kurā viņu seksuāli izmantojis vairāk nekā 10 gadu garumā. Pēcāk viņa bija spiesta palikt mazā, šaurā alā.

Vīrietis apsūdzēts seksuālā izmantošanā un bērnu aizsardzības likuma pārkāpumā.

Atsaucoties uz vietējiem medijiem, aizdomās turamā vārds ir Jago, viņš zināms kā pašpasludināts dziednieks, kurš piekopis melno maģiju. Policija stāsta, ka 2003. gadā 13 gadus veco meiteni pie šamaņa ārstēties atvedusi viņas ģimene. Tajā pašā gadā viņa pazudusi. Mediji ziņojuši, ka šamanis stāstījis ģimenei, ka viņu meita devusies uz Indonēzijas galvaspilsētu Džakartu, lai tur atrastu darbu.

Vairākus gadus radinieki centās meitenīti atrast, taču pūles bija veltas. Tika paziņots, ka viņa ir pazudusi.

Atsaucoties uz kāda sievietes radinieka ziņojumu, policija svētdien devās uz kādu Sulavesi salas ciematiņu un šaurā alā atrada pazudušo sievieti.

Tolitoli policijas priekšnieks sacījis, ka vīrietis regulāri meiteni izvarojis un rādījis viņai fotogrāfiju ar ļauno garu “jin”, iestāstot, ka tas viņu apsēdis. “Šķiet, ka upurim “skalotas smadzenes”, liekot viņai baidīties bēgt prom un baidīties satikt citus cilvēkus tādēļ, ka viņu uzmana gars “jin”, kāds vietējais iedzīvotājs pastāstījis laikrakstam “The Jakarta Post”.

Ja varmāka tiks atzīts par vainīgu, tad cietumā izcietīs 15 gadu cietumsodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!