Foto: AP/Scanpix/LETA

Kanāda lūgs Apvienoto Arābu Emirātu (AAE), ASV un Lielbritānijas atbalstu, lai atrisinātu domstarpības ar Saūda Arābiju, raksta aģentūra "Reuters".

Svētdien Saūda Arābijas valdība atsauca savu vēstnieku no Kanādas, kā arī lika pamest valsti Kanādas vēstniekam Saūda Arābijā. Šādu lēmumu Rijāda pamatoja ar Otavas "iejaukšanos valsts iekšlietās", pēc tam, kad Kanādas ārlietu ministrija aicināja Saūda Arābiju atbrīvot aizturētos cilvēktiesību aktīvistus.

Kāds avots aģentūrai "Reuters" atklāja, ka Kanāda vēlas sadarboties ar AAE, lai atrisinātu nesaskaņas ar Rijādu, sakot, ka sadarbība ar sabiedrotajiem reģionā ir ļoti svarīga. Vēl kāds avots paziņoja, ka palīdzība lūgta arī Lielbritānijai. Londona aicinājusi Kanādu un Saūda Arābiju atturēties no saspīlējuma palielināšanas.

Savukārt ASV valsts departaments paziņoja, ka abām valstīm ir jāatrod diplomātisks risinājums savstarpējām nesaskaņām. "Mēs to nevaram izdarīt viņu [abu valstu] vietā, tām pašām ir jāatrisina situācija," norādīja ASV valsts departamenta pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!