Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa nacionālās drošības padomnieks Džons Boltons izteicās, ka Ziemeļkoreja līdz šim nav veikusi nepieciešamās darbības, lai īstenotu denuklearizāciju, raksta aģentūra "Reuters".

12. jūnijā ASV un Ziemeļkorejas vadītāji tikās vēsturiskā samitā Singapūrā. Šī samita noslēguma dokumentā rakstīts, ka Ziemeļkoreja apņemas īstenot pilnīgu Korejas pussalas denuklearizāciju. "Mums vairs nav nepieciešama retorika, mums ir nepieciešamas darbības no Ziemeļkorejas puses, kas apliecina denuklearizāciju," norādīja Boltons.

Tāpat viņš izteicās, ka ASV ir ievērojusi 12. jūnija samita noslēguma dokumentu un pildījusi savas saistības šī dokumenta ietvaros, ko gan nevarot teikt par Ziemeļkoreju. "Tā ir Ziemeļkoreja, kas, mūsuprāt, nav veikusi nepieciešamos soļus, lai īstenotu denuklearizāciju," paziņoja Boltons. Boltons arī norādīja, ka sankciju atcelšana pret Ziemeļkoreju šobrīd netiek apspriesta.

Cita starpā, Boltons atklāja, ka ASV prezidents Donalds Tramps nosūtījis vēstuli Ziemeļkorejas līderim Kimam Čenunam. Šajā vēstulē Tramps Kimam esot piedāvājis tikties ar ASV valsts sekretāru Maiku Pompeo un paziņojis, ka būtu gatavs tikties ar Ziemeļkorejas vadītāju jebkurā laikā, vēsta aģentūra "Reuters".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!