Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo sestdien Singapūrā ASEAN forumā ticies ar Ziemeļkorejas ārlietu ministru Ri Jonho un nodevis viņam ASV prezidenta Donalda Trampa vēstuli Ziemeļkorejas līderim Kimam Čenunam.

"Man bija iespēja šodien tikties ar manu Ziemeļkorejas kolēģi Ri Jonho. Mums bija īsa, pieklājīga saruna. Mūsu ASV delegācijai bija arī iespēja nodot prezidenta atbildi uz priekšsēdētāja Kima vēstuli," tviterī raksta Pompeo.

Baltais nams ceturtdien paziņoja, ka ASV prezidents Donalds Tramps ir saņēmis jaunu vēstuli no Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna.

Sarakste, kas seko pēc abu līderu samita 12. jūnijā Singapūrā, notiek laikā, kad vairojas bažas par Phenjanas uzticību denuklearizācijas solījumiem, neraugoties uz to, ka Tramps progresu cenšas atainot optimistiskos toņos.

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns, jūnijā Singapūrā tiekoties ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, neskaidri apņēmās darboties "Korejas pussalas denuklearizācijas" virzienā. Abu līderu parakstītajā dokumentā nav minēts konkrēts procesa grafiks, kā arī nav noteikts, kā tas tiks īstenots.

ASV ir ilgi pieprasījušas Ziemeļkorejas pilnīgu, pārbaudāmu un neatgriezenisku kodolatbruņošanos.

Izlūkdienestu satelītu attēli liecina, ka Ziemeļkorejas kodolobjektos un raķešu ražotnēs turpinās aktivitāte, neskatoties uz Phenjanas sarunām ar ASV un jūnijā notikušo Kima un Trampa samitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!