Foto: Reuters/Scanpix
Kāda sieviete kļuvusi par pirmo personu Dānijā, kura sodīta par maskas, kas pilnībā aizsedz seju, valkāšanu publiskā vietā, ziņo raidsabiedrība BBC.

Jau vēstīts, ka trešdien, 1. augustā, Dānijā stājās spēkā aizliegums cilvēkiem sabiedriskās vietās nēsāt parandžas un citas galvassegas, kas pilnībā aizsedz seju. Jaunais likums izprovocējis protestus un kritiku no cilvēktiesību organizāciju grupām.

Trešdienas naktī protestētāji pulcējās Dānijas galvaspilsētā, lai protestētu pret jaunieviesto likuma normu, stāvot līdzās sievietēm, kas tērpušās tradicionālajās maskās.

Aizliegums attiecas uz parandžām, nikābiem, slēpošanas maskām un citām maskām, kas pilnībā aizsedz seju, un mākslīgām bārdām, taču neattiecas uz aizsargmaskām, ziemas šallēm un Helovīna maskām.

Vietēji mediji norādījuši, ka 28 gadus vecā sieviete sodīta pēc tam, kad iesaistījusies strīdā ar kādu citu sievieti, kas centusies novilkt viņas nikābu.

Policija apstiprināja, ka izsaukums ticis saņemts un pēc novērošanas kameras ierakstu saņemšanas, likumsargi informēja sievieti par to, ka viņa tiks sodīta ar 1000 dāņu kronu (134 eiro) lielu soda naudu, jo pēc policijas lūguma atteikusies novilkt nikābu. Tostarp likumsargi pret abām sievietēm uzsākuši izmeklēšanu par sabiedriskā miera traucēšanu.

Dažas musulmaņu sievietes teikušas, ka netaisās stingri ievērot jauno likumu, kas paredz 10 000 kronu (1340 eiro) lielu soda naudu par atkārtotiem pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!