Foto: AFP/Scanpix/LETA

Afganistānas austrumos Gardīzā piektdien, diviem teroristiem sarīkojot apšaudi un tad uzspridzinoties šiītu mošejā, nogalināti vismaz 29 cilvēki, pavēstīja amatpersonas.

Uzbrukumā vismaz 81 cilvēks ievainots, sacīja Paktijas provinces gubernatora preses sekretārs Abdulla Hasrats. Ievainotie, no kuriem daudzi ir smagā stāvoklī, nogādāti tuvīnajās slimnīcās.

Divi spridzinātāji pašnāvnieki, kas bija tērpušies sieviešu drēbēs un bruņojušies ar automātiem, piektdienas lūgšanu laikā iegājuši šiītu mošejā, sākuši šaut uz lūdzējiem un tad uzspridzinājušies, sacīja Paktijas policijas preses sekretārs Sardars Vali Tabasums.

Neviens grupējums pagaidām nav uzņēmies atbildību, bet talibu nemiernieki nolieguši, ka būtu iesaistīti uzbrukumā. Afganistānas šiītiem regulāri uzbrūk sunnītu ekstrēmistu grupējums "Daesh".

Gada pirmajā pusē uzbrukumos visā Afganistānā 115 mierīgie iedzīvotāji nogalināti, bet 251 ievainots, liecina ANO Afganistānas palīdzības misijas aplēses. Par teju visiem uzbrukumiem atbildību uzņēmies "Daesh".

"Daesh" vēl nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, arī vairākas lielas pilsētas, kur centās ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludināja tur "kalifātu" un pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Aktivizējoties operācijām pret "Daesh", grupējums tagad zaudējis teju visas agrākās teritorijas. Tas cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā, kā arī uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!