Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Centrālāfrikas Republikā (CĀR) nogalināti trīs Krievijas filmēšanas grupas dalībnieki, atsaucoties uz avotiem organizācijā "Izmeklēšanas vadības centrs", otrdien vēsta Krievijas telekanāls "Doždj".

CĀR nogalināts žurnālists Orhans Džemals, operators Kirils Radčenko un režisors Aleksandrs Rastorgujevs. Viņi strādājuši pie dokumentālās filmas par Krievijas privātās militārās kompānijas "Vagner" darbu.

To, ka filmēšanas grupas dalībnieki nogalināti, apstiprinājusi ANO misija CĀR un vietējās amatpersonas, sacījis viens no avotiem.

Krievijas pilsoņi apturēti kādā kontrolpunktā, sacīja avots. Viņi braukuši no galvaspilsētas Bangi uz Bomparu. Nav zināms, kas tieši noticis.

"Izmeklēšanas vadības centrs" ir bijušā Krievijas naftas magnāta Kremļa kritiķa Mihaila Hodorkovska izveidots mediju jomas projekts.

Par to, ka CĀR atrodas "Vagner" kaujinieki, iepriekš ziņoja Krievijas laikraksts "Novaja gazeta" un Francijas radio "Europe1".

Ziņu aģentūra AFP, atsaucoties uz avotiem CĀR drošības un reliģiskajās organizācijās, iepriekš vēstīja, ka CĀR nogalināti trīs Krievijas pilsoņi, kuriem bijušas preses kartes.

Līķi atrasti 23 kilometrus no valsts vidienes pilsētas Sibutas, izmeklētājs pastāstīja AFP. Krievijas pilsoņus nezināmi cilvēki nogalinājuši uz ceļa, kur bija izvietoti šķēršļi. Līķi nogādāti ANO miera uzturētāju bāzē Sibutā, sacīja avoti. Nav ziņu, kas noticis ar šoferi.

Ar derīgajiem izrakteņiem, arī urānu, bagātā CĀR ir viena no pasaules nabadzīgākajām un nestabilākajām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!