Foto: AP/Scanpix/LETA
Krievijas medija "Eho Moskvi" galvenais redaktors Aleksejs Venediktovs paziņojis, ka pametīs radiostacijas direktoru padomi, raksta portāls "The Interpreter."

Intervijā Venediktovs atklāja, ka pametis radiostacijas direktoru padomi, jo uzzinājis, ka medija ģenerāldirektore Jekatarina Pavlova saņēmusi aizdevumu no "Gazprom". Jūnijā Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādīja, ka "Eho Moskvi" finansē "Gazprom", bet, ka kompānija neiejaucas medija redakcijas politikā, kas apstiprina to, ka Krievijā pastāv vārda brīvība. Putins gan piebilda, ka "vairākas lietas, kas tur [radiostacijā] tiek propagandizētas, vajadzētu pakļaut stingrākai filtrācijai".

Venediktovs izteicās, ka nezina, ko Putins bija domājis ar vārdu "filtrācija", norādot, ka prezidents iespējams ir domājis "skarbos un radikālos" paziņojumus, kurus radiostacijā ir izteikuši atsevišķi viesi vai žurnālisti. Tomēr Venediktovs atzina, ka nav zinājis to, ka radiostaciju finansē "Gazprom".

66% no "Eho Moskvi" akcijām pieder "Gazprom Media". Šīs kompānijas pārraudzībā atrodas arī prokremliskais televīzijas kanāls "NTV" un žurnāls "Itogi".

Medju cenzūra pēdējo gadu laikā "Eho Moskvi" sagādāja vairākus izaicinājumus. Medijs pat pārstāja publicēt opozīcijas aktīvistu Alekseja Navaļņija un Borisa Ņemcova blogus. 2017. gada janvārī viena no radiostacijas raidījuma vadītājām Tatjana Felgenhauere tika sadurta stacijā pēc tam, kad Krievijas valsts mediji nosodīja viņu par atbalsta izrādīšanu nevalstiskām organizācijām, kuras pieņēma ārvalstu finansējumu.

Venediktovs neprecizē, kā tieši direktoru padomes atstāšana ietekmēs viņa darbību "Eho Moskvi" galvenā redaktora amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!