Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns paziņojis, ka viņš "nevēlas Francijas vadītu Eiropas Savienību (ES)", piebilstot, ka 2019. gada maijā gaidāmās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas būšot "izšķirošas".

"Mēs nekad neesam pieredzējuši tik izšķirošas vēlēšanas," piektdien vācu laikraksta "Bild" tīmekļa vietnē publicētajā intervijā atzinis Orbāns.

"Vāciešiem jābūt īpaši modriem. Pastāv franču koncepts, kas pamatā nozīmē Francijas vadošo lomu Eiropā, kas apmaksāta ar vāciešu naudu," norādījis Ungārijas premjers.

"Es to noraidu. Mēs nevēlamies franču vadītu Eiropas Savienību (..). Eiropieši ir jāuzklausa, un mums jānogaida līdz Eiropas vēlēšanām, pirms pieņemt dažus svarīgus lēmumus" tādos jautājumos kā budžets un imigrācija, piebildis Orbāns.

"Eiropa turpina izdarīt nopietnas kļūdas. [Tā] nevēlas saprast un atzīt, ka tai jāatturas no darbībām, kuras var iztulkot kā ielūgumu [cilvēkiem] Āfrikā un Tuvajos Austrumos. Tāpēc cilvēki slīkst jūrā un joprojām drūzmējas migrācijas maršrutos," uzsvēris politiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!