Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka uzaicinājis ASV līderi Donaldu Trampu uz Maskavu, bet ir gatavs doties tikties ar viņu arī Vašingtonā – galvenais, lai būtu darbam piemēroti apstākļi, par Kremļa saimnieka teikto ziņo aģentūra "RIA Novosti".

Putins norāda, ka saprot Trampu, kuram esot vēlme rīkot turpmākas tikšanās, un ir tam gatavs. Bet tam nepieciešams radīt piemērotus apstākļus.

"Mēs esam gatavi uzaicināt prezidentu Trampu uz Maskavu, lūdzu. Starp citu, tāds piedāvājums viņam ir izteikts, es viņam to teicu," Putins paziņojis preses konferencē pēc BRICS samita Dienvidāfrikas Republikā.

Tāpat Putins esot gatavs tikties ar Trampu arī Vašingtonā, ja tur būs radīti piemēroti apstākļi, skaidro aģentūra.

Putina paziņojums par uzaicinājumu Trampam doties uz Maskavu izskan laikā, kad ASV pastiprinās politiskā vētra saistībā ar Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās. Tagad gaismā nākušas ziņas, ka Tramps esot zinājis par sava dēla un Krievijas pārstāvju tikšanos, kurā bijis paredzēts saņemt kompromitējošu informāciju par viņa sāncensi vēlēšanās Hilariju Klintoni.

Tramps un citas iesaistītās personas iepriekš apgalvoja, ka prezidenta amata kandidāts par to nav zinājis.

Trešdien Baltais nams atlika Trampa iecerēto tikšanos ar Putinu Vašingtonā. Pirms tam 16. jūlijā Tramps un Putins tikās aiz slēgtām durvīm Helsinkos. Visas abu prezidentu sarunu detaļas nav zināmas, tāpat tas, vai to gaitā ir noslēgtas kādas vienošanās.

Taču Trampa uzstāšanās preses konferencē kopā ar Putinu izpelnījās plašu nosodījumu ASV. Baltā nama saimnieks toreiz paziņoja, ka tic Putina teiktajam par Krievijas neiejaukšanos 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanās, lai gan ASV izlūkdienesti ir nonākuši pie pretējiem secinājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!