Foto: AFP/Scanpix/LETA

Izraēla paziņojusi, ka tā daļēji no jauna atvērusi vienīgo kravas transportam paredzēto šķērsošanas punktu uz robežas ar Gazas joslu, par šo soli pavēstot pēc tam, kad pēdējā laika vardarbība uz robežas ar palestīniešu anklāvu bija apturēta.

Izraēla atsāks gāzes un degvielas piegādes caur Kerem Šalomas robežšķērsošanas punktu līdzās pārtikas un svarīgāko medikamentu piegādēm, ko tā ir atļāvusi, otrdien pavēstīja aizsardzības ministrs Avigdors Lībermans.

Pagājušajā nedēļā Lībermans noteica ierobežojumus, kad Gazas joslas administrācija pat pēc vienošanās par pamieru ļāva no anklāva uz Izraēlas teritoriju laist pūķus un gaisa balonus ar degošiem priekšmetiem, kas tur lauksaimniecības zemēs izraisīja postošus ugunsgrēkus.

Robežšķērsošanas punkta darbība tiks atsākta pilnā apmērā, kad no Gazas joslas uz Izraēlas teritoriju vairs netiks laisti ugunsgrēkus izraisošie pūķi un gaisa baloni, skaidroja Lībermans.

Centienos vājināt Gazas joslā valdošo kustību "Hamas", Izraēla un Ēģipte uztur spēkā jau desmit gadus ilgu anklāva jūras blokādi.

Blokādes dēļ ekonomiskā situācija Gazas joslā saglabājas smaga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!