Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Neskatoties uz protestiem, kas Nikaragvā ilgst jau vairākus mēnešus, valsts prezidents Daniels Ortega paziņojis, ka negrasās atkāpties no prezidenta amata, raksta BBC.

Nikaragvā jau trīs mēnešus norisinās protesti, kuru rezultātā bojā gājuši ap 300 cilvēku. Prezidents Ortega apgalvo, ka cilvēku bojāejā vainojamas paramilitārās grupas, kurām neesot nekāda sakara ar valsts valdību – tās finansējot opozīcijas politiķi, kā arī narkotiku karteļi.

Protestu dalībnieki ir centušies panākt, ka Ortega pamet savu amatu, tomēr pats prezidents norādīja, ka negrasās to darīt. “Pirmstermiņa vēlēšanas radītu nestabilitāti, nedrošību un pasliktinātu situāciju,” izteicās Ortega.

Nikaragvā notiekošos procesus Ortega nodēvēja par terorismu, kura mērķis ir gāzt viņa valdību. ANO cilvēktiesību komisija, kā arī citas institūcijas ir apsūdzējušas Nikaragvas valdību cilvēktiesību pārkāpumos trīs mēnešu laikā, kuros ir notikuši protesti, vēsta BBC. Nikaragvas cilvēktiesību novērotāji ziņo, ka varasiestādes turpina arestēt simtiem cilvēku. Liela daļa no aizturētajiem esot apcietināti, pamatojoties uz aizdomām, ka viņi ir piedalījušies protesta gājienos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!