Foto: AFP/Scanpix/LETA

Piektdien uz Gazas joslas robežas palestīnieši nošāvuši Izraēlas karavīru, atsaucoties uz Izraēlas armiju, ziņo aģentūra AFP.

Izraēlas armija paziņojusi, ka viens karavīrs no ievainojumiem miris. Viņš ir pirmais nogalinātais izraēlietis, kopš palestīnieši 30. martā sāka protestus Gazas joslā pie robežas ar Izraēlu.

Gazas varasiestādes apstiprinājušas, ka četri palestīnieši nogalināti streikos, taču trīs no tiem bijuši Gazas joslā valdošo islāmistu kustības "Hamas" locekļi. "Hamas" vēlāk apliecināja, ka ar Izraēlu noslēgts pamiers. Izraēla vēl nav komentējusi pamiera noslēgšanu, jo uzskata, ka "Hamas" izmanto protestus kā iemeslu uzbrukumu veikšanai.

Armija atklājusi, ka karavīru nošāvusi "teroristu vienība" pie robežas, un atbildējusi uz to ar gaisa triecieniem. Bojā gājušais bija kaujas karavīrs, bet viņa vārds un dienesta pakāpe netiek minēti.

Uz piektdien notikušo indicentu Gazas joslas dienvidos, Izraēlas armija reaģējusi ar plašiem gaisa triecieniem, kuros nogalināti trīs "Hamas" kaujinieki. Pēcāk no Gazas joslas uz Izraēlu palaistas trīs raķetes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!