Foto: DELFI

Krievijas nemierīgajā Dagestānas reģionā pagaidām neidentificēti bruņoti uzbrucēji nošāvuši divus policistus, sestdien pavēstīja policija.

Uzbrucēji, kas pārvietojušies automašīnā "Lada", piektdienas vakarā netālu no Kiziljurtas pilsētas raidījuši lodes uz automašīnu, kurā bijuši trīs ceļu policisti, policijas preses sekretārs pastāstīja ziņu aģentūrai AFP. Uzbrucēji no notikuma vietas aizbēguši.

"Divi cilvēki ir miruši," viņš sacīja, piebilstot, ka trešais policists ievainots.

Kā pastāstīja preses sekretārs, šobrīd nav skaidrs, kas pastrādājis uzbrukumu, norādot, ka patlaban izvērsta uzbrucēju meklēšanas operācija.

Sociālajos tīklos parādījušies paziņojumi, ka atbildību par uzbrukumu uzņēmies džihādistu grupējums "Daesh", vēsta radio "Brīvība". Džihādistu vārdā publicētajā paziņojumā teikts, ka uzbrukumā nogalināti trīs policisti.

Dagestāna atrodas uz austrumiem no Čečenijas, kur Krievijai ar reģiona separātistiem bijuši divi asiņaini kari - viens no 1994. līdz 1996. gadam, bet otrs 1999. un 2000. gadā.

Islāmistu kaujinieki savas aktivitātes visā Ziemeļkaukāzā turpinājuši arī pēc čečenu nemiernieku sakaušanas. Konfliktā dzīvību zaudējuši desmitiem civilistu un drošības spēku pārstāvju.

Dagestānas islāmistu kaujinieki devušies arī uz Sīriju, kur karojuši "Daesh" rindās. 2015. gadā "Daesh" paziņoja, ka ir nodibinājusi atzaru Ziemeļkaukāzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!