Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins izteicās, ka atsevišķi spēki ASV ietvaros cenšas mazināt Helsinku samita panākumus, raksta aģentūra "Reuters".

Putins norādīja, ka par spīti visam, abi līderi ir uzsākuši darbu pie ASV-Krievijas attiecību uzlabošanas. Pirmdien abi līderi tikās samitā Helsinkos. Preses konferencē, kas notika pēc tikšanās, Donalds Tramps paziņoja, ka tic Putina teiktajam un neuzskata, ka Krievija iejaucās 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanās, neskatoties uz to, ka valsts izlūkdienesti nonāca pie diametrāli pretējiem secinājumiem. Trampa izteikumi izsauca asu kritiku gan no mediju, gan ASV politiķu puses.

Ceturtdien Putins izteicās, ka kopumā samits ir bijis veiksmīgs, bet kritizēja ASV mēģinājumus to sabotēt, ziņo aģentūra "Reuters". "Mēs redzam, ka ASV ietvaros pastāv spēki, kas ir gatavi upurēt ASV-Krievijas attiecības, upurēt tās savu ambīciju dēļ laikā, kad Savienotajās Valstīs norit politiskas cīņas," norādīja Putins.

Tāpat Putins norādīja, ka būtu naivi sagaidīt, ka dažu stundu laikā izdotos atrisināt visas nesaskaņas, kas radušās starp abām valstīm vairāku gadu laikā. Vienlaikus, Krievijas prezidents atzina, ka šo procesu ir izdevies iesākt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!