Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nikaragvas policija un valdības atbalstītāji otrdien ielenca un atguva kontroli pār apkaimi Masajas pilsētā, kas bija kļuvusi par vienu no opozīcijas pretošanās kustības centriem, raksta "Time".

Valdības spēki sāka tuvoties Masajas Monimbo apkaimei pirms saullēkta un jau pēcpusdienā ieguva kontroli pār šo teritoriju. Tā ir pirmā reize, kad Monimbo apkaime atrodas valdības pārraudzībā kopš aprīļa vidus, kad valstī sākās protesti pret prezidenta Daniela Ortegas valdību, vēsta “Time”.

Valdības spēkiem esot bijis milzīgs pārsvars pār protestētāju grupējumiem un šī iemesla dēļ apkaimi izdevies ieņemt vien dažu stundu laikā. Tiek ziņots, ka sadursmēs starp valdības atbalstītājiem un opozicionāriem bojā gājuši trīs cilvēki.

70. gadu beigās, Nikaragvas revolūcijas laikā, Monimbo apkaimes iedzīvotāji uzsāka sacelšanos pret tobrīdējo valsts līderi Anastasio Somozu. Viens no revolūcijas vadītājiem bija pašreizējais prezidents Ortega.

“Time” ziņo, ka valdība ir vēlējusies, lai kontrole pār Masajas apkaimi tiktu atgūta līdz ceturtdienai, kad valsts svinēs Atbrīvošanas dienu, kurā tiek atzīmēta Somozas režīma gāšana 1979. gadā. Kopš aprīļa valstī notiek protesti pret reformām sociālā nodrošinājuma sistēmai. Šobrīd protestētāji vēlas, lai Ortega pamestu valsts prezidenta posteni. Ortegas valdība protestētājus ir saukusi par noziedzniekiem un valsts apvērsuma plānotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!