Foto: AP/Scanpix/LETA

Izraēla ir paziņojusi, ka bloķēs gāzes un degvielas piegādi Gazai caur vienīgo robežpāreju, kas savieno Izraēlu ar palestīniešu anklāvu, raksta "Al-Jazeera".

Karemas Šalomas robežpāreja tika slēgta 9. jūlijā. Bija paredzēts, ka Gazai varēs piegādāt tikai humanitāras preces, piemēram, pārtiku, higiēnas piederumus, medikamentus, kā arī degvielu. Izraēlas aizsardzības ministrija ir paziņojusi, ka arī degvielu un gāzi caur šo pārēju uz Gazu piegādāt vairs nevarēs, vēsta 'Al-Jazeera".

"Ņemot vērā nepārtrauktos mēģinājumus sarīkot teroraktus no "Hamas" puses, aizsardzības ministrs Avigdors Lībermans pēc sarunām ar militārā personāla priekšnieku ir nolēmis līdz svētdienai liegt degvielas un gāzes piegādi caur Karemas Šalomas robežpāreju," šādi teikts Izraēlas aizsardzības ministrijas ziņojumā.

"Hamas" - grupējums, kas pārvalda Gazas joslu, ir nosaucis šo Izraēlas lēmumu par "noziegumu pret cilvēci".

Paziņojums par blokādes pastiprināšanu nāk vien dažas dienas pēc lielākajām sadursmēm starp Izraēlu un "Hamas" Gazā kopš 2014. gada. Izraēla veica gaisa uzbrukumus, trāpot vairākām pozīcijām Gazas joslā. Šo uzbrukumu rezultātā bojā gāja divi palestīniešu pusaudži.

Kopš 30. marta Gazas joslā, netālu no Izraēlas robežas, notiek plašas demonstrācijas. Sadursmēs ar Izraēlas bruņotajiem spēkiem šajās demonstrācijās ir nogalināti 137 palestīnieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!