Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācija svētdien paziņojusi, ka uzņems 50 no 450 migrantiem, kas šonedēļ izglābti no zvejas kuģa Vidusjūrā.

"Vācija un Itālija vienojušās, ka Vācija šajā gadījumā uzņems 50 migrantus, turpinoties sarunām par intensīvāku divpusējo sadarbību patvēruma jautājumā," sacījusi Vācijas valdības pārstāve, norādot uz Vācijas vēlmi panākt, lai Itālija uzņem atpakaļ tos migrantus, kas sākotnēji reģistrēti šajā valstī.

Migranti, kas koka zvejas kuģī no Lībijas krastiem centās šķērsot Vidusjūru, joprojām atrodas Itālijas krasta apsardzes kuģī un Eiropas Savienības (ES) robežapsardzības pārvaldes "Frontex" kuģī, kuri tos uzņēmuši. Grupiņa sieviešu un bērnu nogādāti Itālijai piederošajā Lampedūzas salā, lai sniegtu viņiem medicīnisko palīdzību.

Kā sestdienas vakarā paziņoja Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte, arī Francija un Malta apsolījušas uzņemt katra pa 50 migrantiem.

Itālijas iekšlietu ministrs Salvīni, kas vada labējo partiju "Līga", aizliedzis Itālijas ostās piestāt nevalstisko organizāciju kuģiem, kuri Vidusjūrā glābj migrantus, un apsūdzējis šīs organizācijas, ka tās palīdz cilvēku kontrabandistiem nogādāt migrantus Eiropā.

Eiropas Savienības statistika liecina, ka Vācija 2016. un 2017. gadā saņēmusi gandrīz miljonu lūgumu piešķirt patvērumu, bet otrajā vietā šai ziņā ierindojusies Itālija ar aptuveni 250 000 patvēruma meklētāju pieteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!