Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps nesenās sarunās ar Lielbritānijas premjerministri Terēzu Meju mudinājis viņu neiesaistīties "Brexit" izstāšanās sarunās ar Eiropas Savienību (ES), bet tā vietā iesūdzēt ES tiesā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

"Viņš man ieteica iesūdzēt ES tiesā, nevis iesaistīties sarunās par "Brexit"," BBC pauda Meja.

Tramps piektdien preses konferencē gan skaidroja, ka Mejai tikai devis ieteikumus, uz kuriem premjerministre pārāk asi reaģējusi un atzinusi par "brutāliem".

Vienlaikus Meja skaidroja, ka abu kopīgajā preses konferencē piektdien Tramps arī sacījis: "Neejiet prom. Neejiet prom no sarunām, citādi jūs būsiet strupceļā."

Jau ziņots, ka ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien, 12. jūlijā, kritizēja Lielbritānijas valdības apstiprināto nostāju izstāšanās sarunās ar Eiropas Savienību (ES), kas paredz izveidot brīvās tirdzniecības zonu ar ES, norādot, ka nez vai tas bijis padomā britiem, kuri referendumā balsoja par izstāšanos no bloka.

"Tauta nobalsoja par to [attiecību ar ES] saraušanu. Tādēļ iedomājos, ka to arī viņi darīs, bet varbūt viņi izvēlēsies citu ceļu. Es nezinu, vai tas ir tas, par ko viņi balsoja," sacīja Tramps.

Komentējot Trampa izteikumus, Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja norādīja, ka viņas ierosinājumi "Breksitam" atbilstot vēlētāju vēlmēm. Premjere žurnālistiem Briselē uzsvēra, ka valdība "īsteno to, par ko tauta nobalsoja

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!