Foto: Kadrs no video

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers trešdien pirms NATO samita vakariņām nav spējis paiet saviem spēkiem. Lai gan ceturtdien pēc video publiskošanas tūlītēji izplatījušās baumas, ka Junkers ir par daudz iedzēris, pie ļodzīgās gaitas vainojama sena trauma, vēsta "Politico".

Soctīklos strauji popularitāti ieguvušajā video redzams, ka EK prezidents pārvietojas grīļodamies ar Ziemeļatlantiskās savienības līderu palīdzību. Acīmredzami 63 gadus vecajam politiķim ir grūtības paiet un nokāpt pa kāpnēm paša spēkiem. Viņam palīgā citu starpā steiguši arī Nīderlandes premjers Marks Rite un Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Jau jūnijā Īrijas parlamentā Junkers norādījis, ka cieš no regulārām sēžas nerva sāpēm. Šīs veselības problēmas viņš ieguvis pēc kādas autoavārijas, bet pēdējā laikā tās pastiprinājušās. Sēžas nervs no muguras lejasdaļas stiepjas lejup pa kājām un tā sāpes var būtiski apgrūtināt staigāšanu.

Pēc tam, kad Junkeram bijušas acīmredzamas problēmas nonākt līdz parlamenta tribīnei Dublinā jūnijā, viņš deputātiem paskaidrojis, ka nav piedzēries, bet cieš no sēžas nerva problēmām. "Es gan labprātāk būtu piedzēries," pajokojis Junkers.

Junkers ceturtdien un piektdien Briselē piedalījās NATO galotņu samitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!