Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas Kaļiņingradas apgabalā sākušās taktiskās mācības ar raķešu kompleksu "Iskander" izmantošanu, trešdien paziņojušas Krievijas militārpersonas.

Mācībās piedalās Krievijas Baltijas flotes sauszemes un krasta apsardzes spēku 11. armijas korpusa raķešu vienība, ziņu aģentūru "Interfax" informējis Baltijas flotes pirmā ranga kapteinis Romāns Martovs.

Pēc viņa teiktā, "plānveida mācību laikā izsludināta kaujas trauksme un vienība devusies daudzus kilometrus garā pārgājienā uz paredzēto rajonu, kur operatīvi izvērstas taktisko raķešu sistēmas "Iskander M"". Mācību mērķis ir pārbaudīt raķešu kompleksu un raķešu dzinēju gatavību izmantošanai un mācīties uzmontēt tām kaujas detaļas, kā arī noslīpēt to pārkraušanas iespējas, izmantojot transportēšanas un lādēšanas mašīnas.

Krievijas Baltijas flotes bruņojumā Kaļiņingradas apgabalā ir vairākas uzbrukuma sistēmas, tai skaitā "Iskander M", mobilais krasta raķešu komplekss "Bastion", kā arī divi kuģi, kas bruņoti ar spārnotajām raķetēm "Kalibr".

Kā uzskata Rietumu eksperti, raķetes "Iskander", kas spēj nest kodollādiņus, paredzētas triecieniem 50-500 kilometrus attāliem mērķiem, un tas nozīmē, ka ar šīm raķetēm iespējams dot triecienus mērķiem Baltijas valstīs, Polijā un Zviedrijas dienvidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!