Foto: AFP/Scanpix/LETA

9. jūlijā vērienīgā glābšanas operācija Taizemes ziemeļos no pazemes izglābti vēl četri zēni, cenšoties atbrīvot ieslodzītos no applūdušās alas. Līdz ar to pirmdienas glābšanas darbi ir noslēgušies, vēsta CNN.

Četri zēni svētdien, 8. jūlijā, nogādāti drošībā, taču glābšana tika pārtraukta, lai atjaunotu skābekļa balonus. Pirmdien pulksten 11 pēc vietējā laika (pulksten 7 pēc Latvijas laika) glābēji devušies atpakaļ uz alu.

Pirmdien no alas izvilkti vēl četri mazie futbolisti, taču tikpat zēnu kopā ar komandas treneri joprojām ir ieslodzīti pazemē, ziņo CNN.

Jau ziņots, ka zēni un viņu treneris atradās pazemē kopš 23. jūnija, kad pie Mēsāi netālu no Laosas un Mjanmas robežas devās ekskursijā pa alu. Tobrīd tā bija sausa, taču negaidīti sākušās stipras lietusgāzes, kas appludināja ieeju. Futbola komanda atkāpusies, līdz patvērusies gaisa kabatā aptuveni četrus kilometrus no ieejas. Tur viņus desmit dienas vēlāk atrada divi britu nirēji.

Kaut arī iepriekš izteiktas bažas par to, ka glābšanu var sarežģīt paaugstināts ūdens līmenis pēc pagājušajā naktī piedzīvotajām lietusgāzēm, glābšanas operācijas vadītājs Narongsaks Osotanakorns šorīt atklāja, ka "laikapstākļi un citi faktori ir tikpat labi kā vakar, tāpēc, visticamāk, šodien atkal dzirdēsim labas ziņas".

Iepriekš tikai izteiktas prognozes, ka operācija noslēgsies pulksten 21 pēc vietējā laika (pulksten 17 pēc Latvijas laika), jo misijā piedalās vairāk glābēju nekā svētdien, ziņo BBC.

Alas virzienā devušās vismaz septiņas ātrās palīdzības mašīnas.

"Delfi" jau informēja, ka glābšanas laikā, piegādājot skābekļa balonus, viens no nirējiem gājis bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!