Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Britu pāris, kuri saindējušies ar nervus paralizējošo vielu "Novičok", saskārušies ar saindētu priekšmetu, atsaucoties uz policiju, ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Jau vēstīts, ka divi Lielbritānijas pilsoņi - 44 gadus veca sieviete un 45 gadus vecs vīrietis -, sestdienas vakarā bezsamaņā tika atrasti savās mājās Eimesberi pilsētā. Viņi pašlaik atrodas slimnīcā kritiskā stāvoklī.

Tiek pieļauts, ka nervu aģents "Novičok" ir tas pats, kas ticis šī gada 4. martā izmantots pret bijušo Krievijas dubultaģentu Skripaļu un viņa meitu Jūliju.

Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova skubinājusi policiju neiesaistīties "netīrās politiskās spēlēs" un sacījusi, ka ir pārliecināta, ka Londonai ir jāatvainojas Krievijai.

Pēc otrā incidenta ar nervus paralizējošo vielu Lielbritānijas iekšlietu ministrs Sadžids Džavids apsūdzējis Krieviju, ka tā izmantojusi Lielbritāniju kā izgāztuvi šai indei.

BBC korespondents Gordons Korera norādījis, ka visaugstākā "Novičok" koncentrācija atrasta uz pāra rokām, un policija tic, ka priekšmets, ko viņi turējuši, varētu būt bijis konteiners, kurš izmantots, lai uzglabātu nervu aģentu.

Korera pieļauj, ka, visticamāk, "Novičok" pēdas palikušas no nomestā priekšmeta pēc uzbrukuma Skripaļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!