Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa vizītes laikā virs Londonas lidināsies dirižablis, kura veidolā Tramps būs attēlots kā zīdainis autiņbiksītēs, ceturtdien paziņojuši protesta akcijas organizatori.

Protestētāji nākuši klajā ar šādu paziņojumu pēc tam, kad saņēmuši atļauju no Londonas mēra Sadika Hana. "Mērs atbalsta tiesības uz miermīlīgu protestu un saprot, ka tam varbūt daudz dažādas formas," paziņoja Hana preses pārstāvis.

Hans ir vairākkārt "saķēries" ar Trampu sociālajos tīklos. Plānots, ka sešus metrus garais oranžais dirižablis palidos garām parlamenta ēkai 30 metru augstumā.

Aktīvists Leo Marijs ziņu telekanālam "Sky News" sacīja, ka sākotnēji mēra birojs nav vēlējies atzīt "mazuli Trampu" par leģitīmu protestu, bet pēc lielā sabiedrības atbalsta mēra birojs "atguvis savu humora izjūtu" un atļāvis rīkot šo protesta akciju.

Internetā vairāk nekā 10 000 cilvēku parakstīja petīciju par šādas protesta akcijas sarīkošanu. Jau vēstīts, ka Tramps nākamajā nedēļā dosies valsts vizītē uz Lielbritāniju, kur tiksies ar premjerministri Terēzu Meju un karalieni Elizabeti II. Vizītes laikā Lielbritānijā gaidāmi lieli protesti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!