Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lielbritānijas Solsberi pilsētā saindētā bijušā Krievijas spiega Sergeja Skripaļa brāļameita Viktorija Skripaļa Jaroslavļā cīnīsies par reģionālās pašpārvaldes domnieka krēslu, ziņo "Radio Brīvā Eiropa".

Skripaļa pārstāv sociāldemokrātisko partiju "Tainīgā Krievija", taču pagaidām neesot tās biedru rindās. Viktorija iestājoties pret valstī valdošo politisko spēku "Vienotā Krieviju", bet sievietei simpatizējot arī "Komunistiskā partija". Viņa pati norāda, ka "Taisnīgā Krievija" esot tai ļoti līdzīga, tikai jaunāka un simpātiskāka jauniešiem.

Viņa dzimusi Lietuvā pirms 46 gadiem, bet pēdējos 30 dzīvo Jaroslavļā, kur ievēlēšanas gadījumā sola remontēt skolas un risināt Volgas piesārņojuma problēmas. Tāpat Skripaļa iestājas pret Putina plānu pacelt pensionēšanās vecumu, kas pieteikt kā risinājums ekonomikas uzlabošanai.

Pēc tam, kad viņas onkuli un māsīcu Jūliju saindēja Krievijas specdienestu aģenti, un Lielbritānija, kā arī citas Rietumvalstis izraidīja desmitiem Krievijas diplomātu, Viktorija publiski kritizēja Apvienotās karalistes "politiski motivēto izmeklēšanu". Viņa arī paziņoja, ka neesot izmeklētāja un nevainojot nevienu valsti.

Bijušo spiegu Krievija 2006. gadā apsūdzēja par Krievijas noslēpumu nodošanu Lielbritānijai, bet četrus gadus vēlāk tika atbrīvots, iemainot viņu aizturēto spiegu apmaiņas operācijā. Krievijas valdība Skripaļu iepriekš oficiāli dēvējusi par valsts nodevēju. Jūlija, kura pēc saindēšanas strauji atlaba, publiski paudusi, ka reiz vēlētos atgriezties Krievijā, bet sākotnēji vēlas aprūpēt tēvu, kurš bezsamaņā pavadīja ilgāku laiku. Viktorija, kuras ģimenē dzīvo arī viņas vecmāmiņa un Sergeja Skripaļa māte, norādījusi, ka atbalsta māsīcas lēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!