Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps mikroblogošanas vietnē "Twitter" kārtējo reizi paslavējis savu politiku attiecībā pret Ziemeļkoreju, norādot, ka bez viņa ASV šobrīd atrastos karastāvoklī ar totalitāro valsti.

Tramps otrdien ietvītoja, ka šobrīd norisinās veiksmīgas sarunas ar Ziemeļkoreju. Tāpat ASV prezidents uzsvēra faktu, ka jau astoņus mēnešus Ziemeļkoreja nav veikusi nedz raķešu, nedz kodolieroču mēģinājumus, kas sagādā prieku visai Āzijai.

12. jūnijā Tramps vēsturiskā samitā tikās ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu. Samita beigās abi valstu vadītāji parakstīja kopīgu dokumentu, kura ietvaros Ziemeļkoreja apņemas nodrošināt pilnīgu Korejas pussalas atbruņošanu no kodolieročiem. Tomēr detaļas par to, kā izpaudīsies denuklearizācijas process netika atklātas. Ceturtdien ASV valsts sekretāram Maikam Pompeo ir paredzēta tikšanās ar Ziemeļkorejas pārstāvjiem, kurā plānots apspriest Korejas pussalas denuklearizāciju.

Neskatoties uz to, ka šobrīd nav skaidrības par denuklearizāciju, Tramps savā "Twitter" kontā ir paziņojis, ka Ziemeļkoreja vairs nerada kodoldraudus, savukārt vienā no preses konferencēm Tramps paziņoja, ka ASV vairs neveiks kopīgās militārās mācības ar Dienvidkoreju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!