Foto: AP/Scanpix/LETA

Malta aizliegusi vēl vienam nevalstiskās organizācijas migrantu glābšanas kuģim pamest ostu, paziņojusi Vācijas labdarības organizācija "Sea-Watch".

Organizācijas mājaslapā teikts, ka tās kuģis "Sea-Watch 3" ir aizturēts Maltā, bet varasiestādes nav paskaidrojušas kādēļ.

Tikmēr Starptautiskā Migrācijas organizācija (IOM) ziņo, ka trīs dienu laikā Vidusjūrā noslīkuši vairāk nekā 200 migranti.

Malta trešdien ielaida savā ostā un uzreiz konfiscēja Vācijas nevalstiskās organizācijas "Mission Lifeline" kuģi "Lifeline", kas bija pie Lībijas krastiem uzņēmis 234 migrantus.

Eiropas Savienības (ES) līderi apsūdzēja "Lifeline" starptautisko noteikumu pārkāpšanā, uzņemto migrantus Lībijas piekrastē, un nelegālā kuģošanā zem Nīderlandes karoga.

"Sea-Watch" apgalvo, ka tās kuģis ir reģistrējies Nīderlandes varasiestādēs atbilstoši noteikumiem, un pārmeta Maltai, ka tā sākusi politisko kampaņu, lai apturētu migrantu glābšanu Vidusjūrā.

ANO Bēgļu aģentūra piektdien ziņoja, ka, nogrimstot migrantu kuģim, Vidusjūrā gājuši bojā vairāk nekā 100 migranti, tostarp trīs bērni, savukārt svētdien, apgāžoties migrantu laivai, jūrā pazuduši 63 cilvēki.

IOM ziņoja, ka līdz ar šiem incidentiem Vidusjūrā šogad bojāgājušo migrantu skaits ir pārsniedzis 1000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!