Foto: AFP/Scanpix/LETA

Dienvidāfrikas Republikā slimnīcā atkopjas kāda sieviete, kura pēc autoavārijas bija pasludināta par mirušu un nogādāta morgā, taču vēlāk konstatēts, ka ledusskapī ievietotā nelaiķe tomēr ir dzīva, vēsta raidsabiedrība BBC.

Avārija, kurā cieta vairāki cilvēki un vēl divi gāja bojā, notikusi jau 24. jūnijā. Vārdā neminētā sieviete, kuru notikuma vietā ieradušies mediķi pasludināja par mirušu, nogādāta Kārltonvilas pilsētas morgā.

Neatliekamās palīdzības kompānija "Distress Alert", kas devās uz izsaukuma vietu, apgalvo, ka sieviete nav izrādījusi nekādas dzīvības pazīmes. Taču morga darbinieks kādu brīdi pēc ķermeņa ievietošanas ledusskapī konstatējis, ka viņa elpo.

Sieviete pašlaik atrodas slimnīcā un tiek ārstēta, BBC apstiprina amatpersonas.

Varasiestādes sākušas notikušā izmeklēšanu, bet kompānija "Distress Alert" noliedz savu vainu un norāda, ka nav nekādu pierādījumu par darbinieku nolaidību.

"Tas nenotika tāpēc, ka mūsu darbinieki nebūtu pienācīgi apmācīti," medijiem norādīja kompānijas pārstāvis Gerits Bredniks.

Šogad šis nav pirmais gadījums, kad "augšāmcēlies" kāds mirušais. Janvārī Spānijā kāds cietumnieks atguva samaņu neilgi pirms gaidāmās autopsijas – pirms tam viņu par mirušu bija pasludinājuši trīs ārsti.

Pašā Dienvidāfrikā pirms septiņiem gadiem morgā Austrumkāpas provincē atdzīvojās arī kāds 50 gadus vecs kungs. 2016. gadā pēc autoavārijas nākamajā dienā morgā tika pamanīts, ka elpo par mirušu pasludināts vīrietis. Piecas stundas pēc tam kungs gan mira, atgādina BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!