Foto: AFP/Scanpix/LETA

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) vēstnieks Džeimss Melvils sociālajos tīklos pavēstījis, ka atkāpjas no amata, lai protestētu pret Donalda Trampa politiku un attieksmi pret Eiropu un NATO, vēsta "Delfi.ee".

Melvils sestdien savā "Facebook" kontā publicēja ierakstu, kurā dalījās ar šo paziņojumu starp saviem sociālā tīkla draugiem.

Ziņojums tika publicēts angļu valodā un tajā tiešā veidā nebija pieminēts ASV prezidents Donalds Tramps. Melvils tajā norādījis, ka ir pienācis brīdis, lai viņš visiem saviem draugiem varētu paziņot, ka pēc mēneša, 29. jūlijā, viņš ir nolēmis doties pensijā pēc 33 gadu pavadīšanas tagadējā amatā, lai sāktu jaunu dzīvi kā privātpersona.

Savukārt raidsabiedrība CNN ziņo, ka ASV vēstnieks šādu lēmumu pieņēmis, balstoties uz Trampa komentāriem un izturēšanos pret Eiropas sabiedrotajiem.

Melvils ir jau trešais vēstnieks, kurš pēdējā gada laikā atstājis ASV Valsts departamentu. Paziņojumā departamenta pārstāvis apstiprinājis Melvila atkāpšanos: "Šodien agri Amerikas Savienoto Valstu vēstnieks Igaunijā, Džeimss Melvils, paziņoja par savu nolūku atkāpties 29. jūlijā pēc 33 gadu stāža amatā."

Vēstnieka atkāpšanās norit vienlaicīgi ar pieaugošo saspīlējumu starpvalstu attiecībās.Taču Trampa asie izteikumi par NATO biedriem, tirdzniecības tarifi pret Eiropas Savienības valstīm, viņa atteikšanās no Irānas kodolvienošanās un Parīzes klimata vienošanās, ASV prezidenta apvainojumi tādiem līderiem kā Vācijas kanclere Angelai Merkelei, radījuši saspīlējumu starp ASV un Eiropu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!