Foto: AP/Scanpix
Pienācis laiks Eiropas Savienības (ES) līderiem "pārbūvēt Eiropas demokrātiju" un "darīt to, ko ļaudis patiesi pieprasa," ierodoties uz kārtējo ES samitu, ceturtdien paziņojis Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns.

"Šis ir īstais brīdis sākt jaunu periodu, kurā mēs mēģinātu pārbūvēt Eiropas demokrātiju, un ceru (..), mēs darīsim to, ko ļaudis patiesi pieprasa," norādīja Orbāns.

Viņš piebilda, ka ES pilsoņi vēlas divas lietas - apturēt nelegālo imigrāciju un izraidīt tos nelikumīgos ieceļotājus, kas jau atrodas bloka teritorijā.

"Lai atjaunotu Eiropas demokrātiju, mums jādodas šajā virzienā," uzsvēra Ungārijas premjers. "Ceru, tas notiks šodien. Invāzija ir jāaptur, un invāzijas apturēšana nozīmē stipru robežu."

Arī Austrijas kanclers Sebastians Kurcs paudis cerību, ka ES samits nesīs "pavērsienu migrācijas politikā".

Kurcs, ierodoties Briselē, norādīja, ka "izglābšana Vidusjūrā nedrīkst automātiski kļūt par biļeti un Viduseiropu".

"Mēs gadiem esam aicinājuši sistēmu mainīt. Mēs gadiem sakām, ka jāsamazina to cilvēku skaits, kas Eiropā ierodas nelegāli, un, manuprāt, šodien tas ir iespējams," uzsvēra Austrijas līderis.

Viņš izteicis priekšlikumu izveidot nelegālo imigrantu izsēdināšanas punktus ārpus Eiropas un stiprināt ES robežapsardzības pārvaldi "Frontex".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!