Foto: RIA Novosti/Scanpix

Konflikta zonā Donbasā, Ukrainas austrumos, aizvadītajā diennaktī pretinieka sarīkotajās apšaudēs krituši trīs Ukrainas karavīri un vēl trīs guvuši ievainojumus, ceturtdien paziņojis Ukrainas apvienoto spēku operāciju preses centrs.

"Pagājušajā diennaktī visvairāk apšaudes piedzīvoja Mariupoles virziena aizsargi. Šeit pretinieks pielietoja 122 milimetru artilēriju, 120 milimetru mīnmetējus, granātmetējus, lielkalibra ložmetējus, strēlnieku ieročus, kā arī vadāmās prettanku raķetes," teikts centra preses paziņojumā.

Pavisam ienaidnieki Ukrainas spēku pozīcijas apšaudījuši 39 reizes.

Iepriekšējā diennaktī kaujinieki Ukrainas spēku pozīcijas Donbasā apšaudīja 30 reizes, no tiem 11 reizes tika atklāts uguns no Minskas vienošanās aizliegtajiem ieročiem, kā rezultātā gāja bojā viens Ukrainas karavīrs un vēl divi tika ievainoti.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 10 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!