Foto: Reuters/Scanpix

Francijas prezidents Emanuels Makrons otrdien paziņojis, ka tā dēvētais glābšanas kuģis "Lifeline", uzņemot Lībijas piekrastē vairākus simtus nelegālo imigrantu, pārkāpis visus noteikumus un nav pakļāvies Lībijas krasta apsardzei, tādējādi darbojoties cilvēku kontrabandistu interesēs.

"Mēs nevaram mūžīgi pieņemt šādu situāciju," preses konferencē Romā norādīja Makrons, paziņojot, ka Francija ir starp tām sešām valstīm, kas piekritušas uzņemt daļu patvēruma meklētāju, kuri atrodas uz kuģa "Lifeline". "Galu galā mēs darbojamies kontrabandistu interesēs, mazinot ceļojuma riskus," uzsvēra Elizejas pils saimnieks.

Kā ziņots, Vācijas nevalstiskās organizācijas "Mission Lifeline" kuģis "Lifeline" ar vairāk nekā 230 nelegālajiem imigrantiem, kas tika uzņemti uz klāja Lībijas piekrastes tuvumā, kopš ceturtdienas ir iestrēdzis Vidusjūrā. Itālija un Spānija attiecās uzņemt "Lifeline" savās ostās, un galu galā to piekrita darīt Malta, ja tai pašai nebūs jāuzņem visi uz kuģa esošie patvēruma meklētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!