Foto: AP/Scanpix/LETA

Dānijas kravas kuģim, uz kura atrodas vairāk nekā 100 Vidusjūrā izglābtu migrantu, tiks atļauts piestāt Sicīlijā, pirmdien paziņoja vietējā amatpersona.

Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni ir atļāvis kuģim "Alexander Maersk", kas vairākas dienas atradies jūrā pie Sicīlijas ostas pilsētas Pocallo, piestāt šajā pilsētā, paziņoja Pocallo mērs Roberto Ammatuna.

"Mēs uzņemsim šos cilvēkus ar mūsu ierasto cilvēcību," teica Ammatuna. "Šodien ir svarīga diena, jo tā ir parādījusi, ka solidaritāte vēl arvien ir plaši izplatītas jūtas."

Kuģis piektdien uzņēma 113 migrantus pēc Itālijas krasta apsardzes norādījumiem, bet tam tika liegta atļauja piestāt Itālijas ostās.

"Šie migranti devās uz Itāliju, tātad tā ir Itālija, kam vajadzētu viņus uzņemt," pirmdien paziņoja Dānijas imigrācijas ministre Ingera Stejberga, kuras teikto citēja Dānijas ziņu aģentūra "Ritzau". Viņa piebilda, ka šis strupceļš Dānijas kuģniecības kompānijai "Maersk Line" maksā "daudz naudas".

"Maersk Line" bija aicinājusi panākt "ātru" risinājumu. "Šis ir veselības un drošības risks – gan mūsu apkalpei, gan šiem nabaga cilvēkiem uz kuģa," Dānijas sabiedriskajai raidkompānijai DR paziņoja "Maersk Line" galvenais tehniskais administrators Palle Laursens.

Salvīni, kurš vada Itālijas labējo partiju "Līga", šomēnes stājās iekšlietu ministra amatā un apsolīja stingrāku imigrācijas kontroli. Viens no viņa pirmajiem pasākumiem bija aizliegums Itālijas ostās piestāt nevalstisko organizāciju kuģiem ar izglābtiem migrantiem.

Vācijas nevalstiskās organizācijas "Mission Lifeline" kuģis "Lifeline" ar vairāk nekā 230 imigrantiem, kas izglābti Lībijas piekrastes tuvumā, kopš ceturtdienas ir iestrēdzis Vidusjūrā. Itālija un Malta liedz tam piestāt savās ostās, un arī Spānija pirmdien paziņoja, ka neuzņems šo kuģi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!