Foto: Reuters/Scanpix

Svētdien Briselē notiks Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera rīkota migrācijas politikas jautājumiem veltīta sanāksme, kurā interesi piedalīties izteikuši 16 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi.

Sākotnēji Briselē plānoja tikties Vācijas, Austrijas, Itālijas, Francijas, Grieķijas, Maltas, Bulgārijas un Spānijas līderi. Vēlāk tām pievienojās Beļģija, Nīderlande, Horvātija, Slovēnija, Dānija, Somija, Zviedrija un Luksemburga.

Iepriekš šonedēļ amatpersonas pavēstīja, ka Vācijas kanclere Angela Merkele, Francijas prezidents Emanuels Makrons, Spānijas premjers Pedro Sančess un Maltas premjers Džozefs Muskats apstiprinājuši savu piedalīšanos.

Polija un vēl trīs Centrāleiropas Višegrādas grupas valstis - Čehija, Slovākija un Ungārija - ceturtdien paziņoja, ka boikotēs migrācijas politikas jautājumiem veltīto sanāksmi.

Kā pavēstījis EK preses pārstāvis Aleksandrs Vintersteins, sanāksme ir atvērta visiem un nevienam nav pienākuma tajā piedalīties. Viņš norādīja, ka tajā netiks pieņemti nekādi lēmumi un netiks rīkota preses konference, taču valstu līderi pēc tās varēs brīvi izteikt savus komentārus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!