Foto: Reuters/Scanpix
Izraēlas varasiestādes aizturējušas un izvirzījušas apsūdzības bijušajam enerģētikas ministram Gonenam Segevam, kurš kā aģents esot darbojies Irānas izlūkdienesta labā, pirmdien pavēstīja Izraēlas izlūkdienests "Shin Bet".

Segevs bija enerģētikas ministrs 1995. un 1996. gadā, tomēr viņš jau labu laiku atpakaļ kritis nežēlastībā, jo vēl 2005. gadā tika notiesāts pa mēģinājumu kontrabandas ceļā ievest 32 000 ar šokolādi pārklātu ekstazī tablešu.

Irānas izlūkdienests, iesaistot Irānas vēstniecību Nigērijā, Segevu savervējis 2012.gadā, norāda "Shin Bet".

Segevs mēģinājis Izraēlas pilsoņiem, kuriem bijušas saites ar Izraēlas drošības un ārlietu sektoriem, izveidot kontaktus ar Irānas aģentiem, kas uzdevušies par "nevainīgām biznesa amatpersonām", skaidroja "Shin Bet".

Segevs saviem kuratoriem nodevis informāciju par Izraēlas enerģētikas tirgu, drošības saitēm, politisko un drošības struktūru amatpersonām, norādīja izlūkdienests.

Nav skaidrs, kādu informāciju Segevs, kuram Izraēlā nav lielas ietekmes, varēja nodot irāņiem.

Segevs, kurš dzīvoja Nigērijā, maijā, atsaucoties Izraēlas policijas pieprasījumam, nogādāts Izraēlā.

Sodāmības dēļ viņam tika liegts ieceļot Ekvatoriālajā Gvinejā.

Eksministrs esot ar irāņiem sazinājies ar šifrētu ziņojumu palīdzību un divas reizes apmeklējis Irānu, kur viņam bijušas tikšanās.

Jeruzalemes apgabala prokuratūra piektdien izvirzījusi Segevam apsūdzības par informācijas nodošanu ienaidnieka valstij.

Izņemot "Shin Bet" paziņojumā minēto, pārējā informācija nav izpaužama.

Advokāts Moše Mazors, kurš pārstāv Segevu, tīmekļa medijam "Ynet" norādīja, ka pilnajā apsūdzības rakstā "paveras aina, kas ir atšķirīga" no "Shin Bet" paziņojuma.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!