Foto: AP/Scanpix/LETA

Ķīna veikusi militārās mācības Dienvidķīnas jūrā, kurā tika simulēta aizsardzība pret gaisa uzbrukumu, ziņo aģentūra "Reuters".

Mācībās tika izmantoti droni, kuri lidoja virs kuģiem, simulējot gaisa uzbrukumu. Mērķis bija pārbaudīt Ķīnas spējas atvairīt gaisa uzbrukumus, vēsta aģentūra "Reuters". Militārās mācības notiek laikā, kad Dienvidķīnas jūras reģions ir viens no lielākajiem saspīlējumiem ASV-Ķīnas attiecībās.

Vašingtona apsūdz Ķīnu mākslīgo salu militarizācijā Dienvidķīnas jūrā. Pirms nedēļas ASV B-52 bumbvedēji veica lidojumus pāri strīdus teritorijām šajā reģionā, kas izsauca kritiku no Ķinas puses. ASV uzstāj, ka šādas "navigācijas brīvības" operācijas ir nepieciešamas, lai ierobežotu Ķīnas jūras kuģu kustību stratēģiski svarīgajā reģionā, raksta aģentūra "Reuters".

Pentagons jau ilgāku laiku ir sūdzējies par to, ka Ķīna nav bijusi pietiekami atklāta jautājumos, kas saistīti ar militarizāciju Dienvidķīnas jūrā. Vienlaikus uz kontroli pār noteiktām teritorijām Dienvidķīnas jūrā pretendē arī Vjetnama, Taivāna, Malaizija, Bruneja un Filipīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!