Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Savienotajām Valstīm ir "saprātīga izpratne" par Ziemeļkorejas kodolprogrammas mērogu, bet zināšanas nepieciešamas padziļināt, cik ātri vien iespējams, vizītē Pekinā paziņojis ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo.

"Es nevēlos iedziļināties detaļās (..), bet mums ir saprātīga izpratne," žurnālistiem sacīja Pompeo, stāvot blakus Ķīnas ārlietu ministram Vanam Ji. "Ir neiedomājami svarīgi, lai mēs iegūtu pilnīgu izpratni par to, cik drīz vien iespējams."

ASV prezidents Donalds Tramps un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns otrdien samitā Singapūrā parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā", bet Tramps savukārt apņēmies Ziemeļkorejai sniegt drošības garantijas.

Ziemeļkorejai noteiktās sankcijas pagaidām paliek spēkā, otrdien sacīja Tramps, vienlaikus norādot, ka vēlas tās atcelt cik vien drīz iespējams.

Pompeo paziņoja, ka ASV un Ziemeļkoreja turpmākajās nedēļās strādās pie tā, lai ASV gūtu labāku priekšstatu par Ziemeļkorejas kodolprogrammu un kopā sāktu pildīt solījumus, ko Tramps un Kims deva Singapūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!