Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka sankcijas pret Ziemeļkoreju paliks spēkā, līdz brīdim, kad Ziemeļkorejas kodolieroči "vairs nebūs faktors", ziņo "NBC News".

Donalds Tramps un Kims Čenuns pēc otrdienas vēsturiskā samita parakstīja kopīgu dokumentu, kurā definēti galvenie punkti tālākajām abu valstu attiecībām. Tramps norādīja, ka, lai īstenotu dokumentā nosauktās apņemšanās, tiks aizvadītas intensīvas sarunas starp abām pusēm. Tāpat ASV prezidents paziņoja, ka sankcijas pret Ziemeļkoreju paliks spēkā, kamēr nebūs pārliecība par to, ka Ziemeļkorejas kodolieroči vairs nav nozīmīgs faktors, raksta "NBC News".

Būtiski bija Trampa izteikumi par ASV un Dienvidkorejas attiecībām. ASV prezidents norādīja, ka ASV neturpinās veikt kopīgas militārās mācības ar Dienvidkoreju, kuras Ziemeļkoreja allaž ir uzskatījusi par agresīvu rīcību. Tramps apgalvoja, ka militāro mācību pārtraukšana ļaus ASV ietaupīt apjomīgus finansiālos līdzekļus. Tāpat ASV prezidents norādīja, ka, viņaprāt, kopīgās mācības ar Dienvidkoreju ir provokatīvas. Vienlaikus Tramps paziņoja, ka par Dienvidkorejā izvietoto ASV karavīru skaita samazināšanu šobrīd netiek domāts, vēsta "NBC News".

Jau ziņots, ka otrdien ASV prezidents Donalds Tramps un Ziemeļkorejas vadītājs Kims Čenuns tikās vēsturiskā samitā Singapūrā. Līderi apsprieda aktuālos jautājumus abu valstu attiecībās tostarp Korejas pussalas denuklearizāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!