Foto: TASS/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidents Petro Porošenko atklājis, ka minimālā summa, ko par dienestu frontes pirmajās līnijās saņem Ukrainas spēku karavīrs, ir 20 000 grivnu (650 eiro), vēsta aģentūra UNIAN.

To Porošenko pastāstījis tikšanās laikā ar Ukrainas līderisma akadēmijas studentiem Kijevā.

"Tagad minimālais naudas nodrošinājums pirmajās līnijās ir 20 tūkstoši grivnu. Tie ir 800 ASV dolāri. Savukārt Krievijas agresijas sākumposmā 2014. gadā tās bija 600 grivnas (20 eiro) mēnesī," skaidroja Porošenko, turpinot, ka valsts karadarbības dalībniekiem vēl papildus piedāvā dažādus atvieglojumus.

Šogad Februārī Ukrainas aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks paziņoja, ka 2017. gadā tika palielināta samaksa Speciālo uzdevumu spēku karavīriem, desantniekiem un tā sauktās pretterorisma operācijas valsts austrumos karotājiem, atgādina aģentūra.

Tiem, kas dienestu pilda uz pašas saskarsmes līnijas ar prokremliskajiem kaujiniekiem, piemaksas pie algas sasniegušas 10 tūkstošus grivnu (325 eiro), bet pārējā pretterorisma operācijas norises zonā – 4500 grivnu (146 eiro), toreiz precizēja ministrs.

Vidējā alga Ukrainā pašlaik ir 8480 grivnas (275 eiro), liecina "Tradings Economics" dati.

Kopš 2014. gada pavasara Maskavas apbruņoti un atbalstīti kaujinieki kontrolē atsevišķas Ukrainas Doņeckas un Luhanskas apgabalu teritorijas, kas robežojas ar Krieviju. Lai gan karadarbība pašlaik nav aktīvākajā fāzē un frontes līnija nemainās, ik dienu tiek fiksētas apšaudes un tiek ziņots par bojāgājušajiem un ievainotajiem Ukrainas spēku pusē. Tāpēc dienests karadarbības zonā ir reāls risks dzīvībai un veselībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!