Foto: AFP/Scanpix/LETA
Donalda Trampa padomnieks tirdzniecības jautājumos Pīters Navarro, komentējot Džastina Trudo izteikumus par ASV prezidenta politiku, izteicies, ka Kanādas premjeram ir īpaša vieta ellē, raksta CNN.

"Jebkuram ārvalstu līderim, kas īsteno negodīgu diplomātiju pret Donaldu Trampu, ir īpaša vieta ellē," norādīja Navarro.

Pēc G7 samita Trudo paziņoja, ka Kanāda īstenos pretpasākumus, tādā veidā atbildot uz Trampa ieviestajiem tarifiem. Tāpat Trudo izteicās, ka Kanāda nepakļausies ārvalstu spiedienam: "Es vienmēr aizstāvēšu Kanādas darbiniekus un Kanādas intereses," viņš akcentēja.

"Delfi" jau ziņoja, ka Trampu sadusmoja Trudo izteikumi. Mikroblogošanas vietnē "Twitter" Tramps Kanādas premjeru nosauca par "negodīgu un vāju". Tāpat Tramps atsauca ASV atbalstu G7 samita noslēguma komunikē.

Navarro izteikumi ir turpinājums Baltā nama kritiskajai nostājai pret Kanādas premjeru.

Ierodoties uz G7 tikšanos, Donalds Tramps izteicās, ka arī Krievijai būtu jāpiedalās samitā. Krievija no šīs grupas tika izraidīta 2014. gadā pēc Krimas aneksijas. ASV un tās sabiedrotās vairākos starptautisko attiecību jautājumos ir bijušas diametrāli pretējās pozīcijās. Kā spilgtākos piemērus var minēt Irānas kodollīgumu un klimata pārmaiņu jautājumus. Domstarpības, kas izpaudās šī gada G7 samitā norāda uz lielo plaisu, kas izveidojusies starp ASV un tās ilggadējām sabiedrotajām Donalda Trampa administrācijas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!