Foto: AFP/Scanpix/LETA

Par vardarbību protesta akcijā, kas sestdien Londonā tika rīkota, pieprasot atbrīvot galēji labējo aktīvistu Tomiju Robinsonu, aizturēti pieci cilvēki, pavēstīja Londonas Metropoles policija. Sadursmēs pieci policisti guvuši vieglus savainojumus.

"Protesta gaitā izraisījās vardarbība, un policistiem tika mests ar pudelēm, metāla nožogojumiem un citiem priekšmetiem," norādīja policija.

Sestdienas vakarā aizturēti pieci cilvēki, no kuriem divi tiek turēti aizdomās, ka viņi uzbrukuši policistiem, pārējie apsūdzēti, ka viņiem bijuši uzbrukuma ieroči un signāllāpas, kā arī par bojājumu nodarīšanu autobusam.

Tiesa 29. maijā 35 gadus vecajam Robinsonam par kādas tiesas prāvas norišu detaļu pārraidīšanu piesprieda 13 mēnešus cietumā. Lieta, iespējams, būs jāizskata atkārtoti. Robinsons bija apsūdzēts par necieņas izrādīšanu tiesai.

Atbalstītāji apgalvo, ka bijušais Angļu aizsardzības līgas (EDL) priekšsēdētājs un organizācijas "Pegida UK" līdzdibinātājs Robnsons vienīgi izmantojis savas tiesības uz vārda brīvību.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!