Foto: AP/Scanpix

Maijā konfliktā Ukrainas austrumos cietuši 43 cilvēki, no kuriem 11 gājuši bojā, piektdien paziņoja Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērošanas misijas Ukrainā vadītāja vietnieks Aleksandrs Hugs.

"Drošības situācijas pasliktināšanās rezultātā maijā mēs esam apstiprinājuši 43 upurus mierīgo iedzīvotāju vidū - 11 bojāgājušos un 32 ievainotos. Mēs pārbaudām informāciju par citiem upuriem, tāpēc sagaidāms, ka to daudzums pieaugs," pavēstīja Hugs. EDSO novērošanas misija maijā fiksējusi aptuveni 28 000 ugunspārtraukšanas režīma pārkāpumus.

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014. gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm. Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 10 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!