Foto: AFP/Scanpix

Ziemeļatlantijas aliansei ir vajadzīga adekvāta un pieredzējusi komandstruktūra ne tikai tehniskajā līmenī, bet arī augstākajā politiskajā līmenī, piektdien tviterī uzsvērusi Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida.

"Nedrīkst būt šaubu, ka mēs rīkosimies, ja būs vajadzība rīkoties," tvītojusi prezidente, kura Varšavā piedalās tā dēvētā Bukarestes deviņnieka (B9) valstu - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Bulgārijas, Čehijas, Polijas, Rumānijas un Ungārijas - samitā, kas veltīts drošības jautājumiem.

Kā savukārt brīdinājusi Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, ja Ziemeļatlantijas līguma organizācijā nebūs vienotības, alianse var izrādīties nevajadzīga.

"NATO ir savienība, kura balstās uz vērtībām un vienotību. Ja vienotības nebūs, šai savienībai draud iespēja kļūt neefektīvai vai vispār nevajadzīgai," viņa sacījusi žurnālistiem, atgādinot, ka NATO vienotību šobrīd apdraud ne tikai problēmas transatlantiskajās attiecībās, bet arī teritoriālās domstarpības starp Turciju un Grieķiju. "Mums jābūt atklātiem un jārunā ne tikai par ārējiem, bet arī iekšējiem izaicinājumiem," uzsvērusi Lietuvas prezidente.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!