Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas armija operācijās Sīrijā guvusi "unikālu kauju pieredzi", arī jaunākā bruņojuma izmēģināšanas jomā, ceturtdien televīzijas "tiešās līnijas" pārraidē sacīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Tas nav vienkārši militārais kontingents. Tie ir divi bāzēšanās kompleksi - Tartūsas osta un Hmeimimas lidosta. Mūsu karavīri tur atradīsies tik ilgi, cik tas būs izdevīgi Krievijai un, lai izpildītu mūsu starptautiskās saistības. Mēs šobrīd [karavīrus] neplānojam izvest," sacīja Putins.

Sīrijas militāro kampaņu viņš raksturoja kā nenovērtējamu pieredzi, arī jaunākā Krievijas bruņojuma izmēģinājumu ziņā.

"Krievijas bruņotajiem spēkiem Sīrijas operācija ir unikāla kauju pieredze. Nekādas mācības nav salīdzināmas ar pielietojumu kaujas apstākļos," viņš atzina, piebilstot tomēr, ka "Sīrija nav poligons".

Karadarbība Sīrijā palīdzējusi saprast sakaru, izlūkošanas un kosmiskā grupējuma svarīgumu, pilnveidot Krievijas bruņotos spēkus, norādīja Putins.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!