Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Lielbritānijas policija rekonstruējusi bijušā Krievijas specdienesta GRU aģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas Skripaļas pārvietošanos dienā, kad viņi abi bezsamaņā tika atrasti uz soliņa Solsberi pilsētā, liecina Skotlendjarda tīmekļa vietnē publicēts paziņojums.

Skripaļs un viņa meita Jūlija 4. martā tika atrasti bezsamaņā uz soliņa Solsberi. Britu speciālisti noskaidroja, ka viņi saindēti ar nervus paralizējošo ķīmisko vielu no "Novičok" grupas, kura, kā uzskata britu valdība, varētu būt nākusi tikai no Krievijas un, visticamāk, pielietota ar Kremļa svētību. Maskava savu vainu notikušajā kategoriski noliedz un apsūdz Londonu tās apmelošanā.

Pie 4. marta notikumu rekonstruēšanas strādājuši 250 detektīvi, kas veikuši 180 pārmeklēšanas, nopratinājuši 900 cilvēkus un izpētījuši četrus tūkstošus stundu novērošanas kameru ierakstus, teikts policijas paziņojumā.

Izņemti vairāk nekā divi tūkstoši priekšmetu, kas saistīti ar izmeklēšanu. Aptuveni puse no tiem atrodas dažādās laboratorijās. Izmeklētāji atkal apstiprināja, ka Skripaļu pirmais kontakts ar indi noticis viņu mājā. Lielākā vielas koncentrācija atrasta pie ieejas durvīm.

Policija norāda, ka lieta ir neparasta un sarežģīta. Iepriekš tapa zināms, ka Skripaļu indēšanas izmeklēšanai ir iztērēti jau 7,5 miljoni mārciņu (8,5 miljoni eiro).

Britu policijas publiskotā notikumu secība ar aptuveniem laikiem

Sestdiena, 3. marts

  • 14.40 Jūlija Skripaļa ar reisu no Krievijas ierodas Hītrovas lidostā

Svētdiena, 4. marts

  • 9.15 Sergeja Skripaļa auto redzēts Londonas ceļa, Čērčila un Viltonas ceļa apkārtnē
  • 13.30 Sergeja Skripaļa auto brauc Solsberi centra virzienā
  • 13.40 Sergejs un Jūlija ierodas daudzstāvu autostāvvietā. Pēc tam dodas uz "Bishops Mill" krogu
  • 14.20 Skripaļi pusdieno "Zizzi" restorānā
  • 15.35 Skripaļi pamet "Zizzi" restorānu
  • 16.15 Ārkārtas dienesti saņem izsaukumu, policija dažu minūšu laikā ierodas notikuma vietā, kur viņi Skripaļus atrod uz soliņa pie restorāna
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!