Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien pauda pārliecību, ka viņam ir "absolūtas tiesības" apžēlot sevi, vienlaikus kārtējo reizi nopeļot komisiju, kas izmeklē apsūdzības par viņa kampaņas iespējamo sadarbību ar Krieviju un šķēršļu likšanu likuma varas ceļā.

"Kā to ir apliecinājuši vairāki tieslietu zinātnieki, man ir absolūtas tiesības sevi apžēlot, bet kāpēc lai es to darītu, ja es neesmu izdarījis neko nepareizu," tviterī norādīja Tramps. "Vienlaikus nebeidzamās Raganu Medības, ko vada 13 ļoti Dusmīgi un Pretrunu plosīti demokrāti (un citi) turpinās [Kongresa] vidusposma vēlēšanu laikā!"

Trampa advokāts Rūdijs Džuliāni svētdien vairākās intervijās medijiem norādīja, ka Tramps nevar tikt izsaukts uz tiesu vai apsūdzēts un vienīgā iespējamā rīcība pret viņu ir impīčments.

Laikraksts "The New York Times" nule kā publicējis vēstuli, ko Trampa juristu komanda 29.janvārī nosūtījusi īpašajam prokuroram Robertam Milleram, kurš veic izmeklēšanu par iespējamu saistību starp Krieviju un Trampa vēlēšanu kampaņu un Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā.

Vēstulē juristi apgalvo, ka Tramps nevar tikt izsaukts uz tiesu, viņam nevar tikt izvirzītas apsūdzības un viņš nevar tikt atzīts par vainīgu izmeklēšanas kavēšanā jo viņš, būdams prezidents, ir arī valsts augstākā tiesībaizsardzības amatpersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!