Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas ģenerālprokurors Jurijs Lucenko paziņojis, ka ir saņemts saraksts ar 30 cilvēku vārdiem, kas līdzās žurnālistam Arkādijam Babčenko varēja kļūt par Krievijas specdienestu upuriem, un ka viņiem visiem tiks norīkota apsardze.

"Mums ir šis saraksts. Šobrīd šis saraksts ir Ukrainas Drošības dienesta (UDD) rīcībā, un visiem cilvēkiem, kas ir minēti šajā sarakstā, tiks nodrošināta pienācīga apsardze, lai pasargātu viņus no tiem, kas pasūtījuši viņu nāvi," telekanālam "1+1" sacīja ģenerālprokurors. Kas konkrēti iekļauts šajā sarakstā, viņš nepaskaidroja.

Ukrainas varasiestādes otrdienas vakarā paziņoja par Kijevā it kā notikušu Babčenko slepkavību, izraisot sēru un nosodījuma vilni. Taču trešdien UDD paskaidroja, ka žurnālists patiesībā nav miris un ka viņa nāve inscenēta specoperācijas ietvaros, lai notvertu cilvēkus, kas stāvējuši aiz reāliem plāniem noslepkavot Babčenko.

Trešdien Kijevā UDD aizturēja Babčenko slepkavības organizatoru, kurš darbojies Krievijas specdienestu uzdevumā. Viņš līdz ar Babčenko slepkavību plānojis vēl 30 cilvēku nogalināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!