Foto: TASS/Scanpix/LETA
Antidopinga sistēmām ir nepieciešami uzlabojumi, uzskata Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Krievijas valdība ir noraidījusi iespējamo saistību ar dopinga skandāliem laika posmā no 2011. līdz 2015. gadam, par ko iepriekš bija ziņojusi Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA).

"Ir svarīgi nodrošināt mūsu pozīciju atjaunošanu starptautiskajā sporta kustībā, lai varētu veiksmīgi sadarboties ar citām starptautiskajām sporta federācijām. Turklāt ir nepieciešams darīt visu, lai uzlabotu antidopinga sistēmu efektivitāti," noteica Putins.

Pēc Krievijas prezidenta domām svarīgi būtu saprast, ka dopinga lietošana ir negatīvs fenomens visos līmeņos pasaules sportā un tā ir absolūti netoleranta kultūra.

Savukārt tādi Krievijas sporta pārstāvji kā Sporta ministrs Pāvels Kolobkovs, kādreizējais Krievijas Olimpiskās komitejas prezidents Aleksandrs Žukovs un Krievijas Paraolimpiskās komitejas prezidents Vladimirs Lukins atzinuši, ka ir radušās nepieņemamas manipulācijas antidopinga sistēmā un apliecināja sistemātiskas dopinga shēmas eksistenci.

Kā vēstīts, par Krievijas Olimpiskās komitejas jauno prezidentu otrdien tika ievēlēts Staņislavs Pozdņakovs, kurš amatā nomainīs divus termiņu strādājušo Žukovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!