Foto: AP/Scanpix/LETA
Palestīniešu pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass pirmdien pametis slimnīcu, kur astoņas dienas ārstējās no pneimonijas.

83 gadu vecais Abass devās prom no slimnīcas, kā parasti ģērbies uzvalkā, un spēja paiet bez citu cilvēku palīdzības. Viņš sniedza īsu paziņojumu medijiem, norādot, ka plāno atgriezties darbā jau otrdien.

"Paldies Dievam, es atstāju slimnīcu šodien pie labas veselības un atgriezīšos darbā, sākot ar rītdienu," paziņoja Abass. Viņš arī izteica pateicību "līderiem, karaļiem, politiķiem, prezidentiem, brāļiem - arābiem un nearābiem," kas interesējušies par viņa stāvokli.

Abass, kurš ir kaislīgs smēķētājs, 20. maijā tika ievietots Istišari arābu slimnīcā netālu no Rāmallas. Viņam bija radušās komplikācijas pēc auss operācijas, tostarp stipri paaugstināta temperatūra. Amatpersonas pēc tam paziņoja, ka viņam tiek ārstēta pneimonija.

Abasa uzturēšanās slimnīcā izraisīja spekulācijas par viņa veselības stāvokli, proti, vai tas nav pasliktinājies un šī informācija netiek slēpta.

Zināms, ka Abass februārī ASV veica veselības stāvokļa pārbaudes.

Abass palestīniešu pašpārvaldes prezidenta amatā tika ievēlēts 2005. gadā, un kopš tā laika prezidenta vēlēšanas nav notikušas, un Abasa potenciālais sekotājs amatā publiski nav nosaukts.

Abasa vadītā sekulārā kustība "Fatah" kontrolē Rietumkrastu, bet islāmistu kustība "Hamas" ir pie varas Gazas joslā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!