Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns un Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins sestdien tikušies Korejas demilitarizētā zonā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Kā ziņo medijs, šī līderu vizīte ir visai negaidīta un pārsteidzoša. Vizītē līdzi Kimam Čenunam bija ieradusies arī viņa māsa Kima Jočena.

"Abi līderi apmainījās ar viedokļiem, lai veiksmīgi aizvadītu Ziemeļkorejas un ASV samitu," paziņoja Dienvidkorejas prezidenta kanceleja.

Džēina un Čenuna tikšanās 26. maijā seko dažas dienas pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja par 12. jūnijā paredzētā samitā atcelšanu ar Kimu Čenunu.

Tramps atklāja, ka lēmums atcelt samitu ir pieņemts dusmu un atklātā naidīguma dēļ, kas izpaudies pēdējā Ziemeļkorejas paziņojumā. ASV prezidents apgalvoja, ka 12. jūnija samits nav piemērots laiks, kad tikties ar Ziemeļkorejas līderi.

Ceturtdien Ziemeļkorejas amatpersona Čoja Sunhuja nosauca ASV viceprezidenta Maika Pensa izteikumus par "stulbiem un nezinošiem". Pēdējo nedēļu laikā Ziemeļkoreja savā retorikā pret ASV bijusi agresīvāka un draudējusi, ka Trampa-Kima samits varētu tikt atcelts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!